Wat is cannabichromene (CBC) en CBC-olie?

Ondertussen ben je wel bekend met cannabinoïden, vooral de meest voorkomende werkzame stoffen in cannabis, zoals cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC), maar heb je ooit gehoord van cannabichromene (CBC)? CBC wordt ook wel cannabichrome, cannanbichromene, pentylcannabichromene of cannabinochromene genoemd.

Cannabichromene

CBC krijgt niet veel aandacht en is een van de meest onderschatte cannabinoïde, maar uit wetenschappelijke onderzoeken lijken de voordelen van CBC veelbelovend.CBC is één van de honderden cannabinoïden die in de cannabisplant worden aangetroffen en is daarom een ​​fytocannabinoïde. Het is meer dan 50 jaar geleden ontdekt en wordt beschouwd als één van de “grote zes” cannabinoïden. CBC is een niet-psychoactieve cannabinoïde.

Net als CBD en THC, komt CBC voort uit de cannabinoïde cannabigerol-acid (CBGA), de zuurvorm van cannabigerol (CBG). Cannabisplanten produceren CBGA, de voorloper van drie belangrijkste cannabinoïden: tetrahydrocannabinol-acid (THCA, voorloper van THC), cannabidiol-acid (CBDA, voorloper van CBD) en cannabichromene-acid (CBCA, voorloper van CBC). Enzymen maken hiervan, naast CBD, CBC en THC, bijvoorbeeld ook cannabinol (CBN).

cannabichromeneIn het geval van CBCA passeert het de CBC-synthase (de enzymen die het specifieke proces op gang brengen). Na verloop van tijd, of indien blootgesteld aan hitte, breekt CBCA af en wordt het cannabichromene. Dit omzettingsproces, dat zonder enzymen plaatsvindt, wordt decarboxyleren genoemd. Na decarboxylatie verandert de CBCA dus in CBC.

Decarboxylatie kan van nature plaatsvinden door de cannabis lang te bewaren, maar gaat veel sneller wanneer de cannabis wordt verhit, bijvoorbeeld in een oven.

CBC-olie

CBC-olie is minder bekend, maar kan wel verschillende positieve bijdrage leveren als voedingssupplement aan uw dagelijks voedingspatroon. Wij hebben op dit moment slechts één leverancier die CBC-olie heeft ontwikkeld: DutchHemp.DutchHemp CBC-olie 1,5% (10ml) 150mg

DutchHemp is een Nederlandse leverancier van verschillende voedingssupplementen met cannabinoïden en biedt een CBC-olie aan met in totaal 150 milligram CBC/CBCA én 250 milligram CBD/CBDA.

Deze full spectrum / raw CBC-olie bevat alle fenolen, terpenen, en flavonoïden die van nature in cannabis voorkomen. Het percentage THC is zeer laag: 0,2%. High worden of stoned raken is onmogelijk met deze CBC-olie.