De geruchten kloppen, er zijn nieuwe cannabis-edibles op de markt: HHC edibles. Dit klinkt zeer interessant, maar weten we eigenlijk wel waar HHC voor staat? Nou, hexahydrocannabinol, beter bekend als HHC, is een semi-synthetische cannabinoïde die wordt verkregen uit ruwe hennep en later wordt gemixt in een lab. Wilt u meer weten? Neem uw favoriete kopje thee erbij en lees verder!

Nieuw voor ons, oud voor hen

Hoewel onze kennis van HHC nog maar beperkt is, werd HHC al ontdekt in de jaren veertig van de vorige eeuw door de chemicus Roger Adams. Dr. Adams deed datgene waar anderen nog nooit aan hadden gedacht: hij voegde waterstof toe aan de THC-molecuul, waardoor er een fysische verandering ontstond aan het moleculaire gewicht en de stabiliteit. Dit proces werd later hydrogenatie genoemd.

High of of minder high?

Misschien is HHC wel een beetje lastig in te schatten, omdat het technisch gezien geen THC is maar bij een voldoende hoge inname wel vergelijkbare effecten veroorzaakt. Zoals Kyle Ray van Colorado Chromatography zegt: “HHC zorgt voor een aangename en milde mentale high met een beetje pijnverlichting”.

Is HHC legaal?

Dit is een lastige vraag om een duidelijk antwoord op te geven, omdat HHC in feite afkomstig is van hennep en niet van THC, waardoor HHC legaal zou moeten zijn. Echter, dit kan altijd veranderen wanneer HHC meer bekendheid krijgt en er meer argumenten tegen ontstaan. Dit leidt ons ook naar de vraag of HHC al dan niet te zien is op drugstesten. Hoewel er niet echt bewijs voor is, metaboliseert HHC niet in 11-hydrogen-THC, wat de afbraakstof is waar veel drugstesten op testen.

HHC samenvatting

Na dit praatje over HHC, kunnen we concluderen dat HHC niet zo sterk is als andere producten en daarom bevelen we aan om de dosering te verdubbelen. Daarbij vermelden we graag dat het nog niet duidelijk is of inname ervan nooit terug te zien is op drugstesten en of HHC ook in de toekomst legaal zal blijven. En tot slot, HHC is momenteel in opkomst. Het is daarom interessant om het nu uit te proberen, want het zou best wel eens snel dé nieuwe trend kunnen worden en die wilt u niet missen!