THC-edibles zijn voedingsmiddelen waarin tetrahydrocannabinol (THC), de belangrijkste psychoactieve cannabinoïde in cannabis, is verwerkt. THC-edibles bestaan al sinds 1000 v.Chr.. Het duurde echter tot de hippies uit de jaren 1960, die het gingen gebruiken in spacecakes, voordat edibles een geliefde en vaak toegepaste vorm van cannabisgebruik in Nederland werden.

High worden van THC-edibles

Net zoals CBD-edibles (etenswaren en dranken met de cannabinoïde cannabidiol) bestaan THC-edibles in vrijwel elk vorm van eten of drinken die u voor kunt stellen. Maar in tegenstelling tot de CBD-variant wordt u van THC-edibles wél high. Zo high zelfs, dat het belangrijk is dat u begint met een zeer lage dosering alvorens u na verloop van tijd gaat opbouwen.

Wanneer u een joint rookt gaat de THC direct uw bloedbaan in. Edibles daarentegen worden eerst door het spijsverteringsstelsel en de lever verwerkt. Daarom verschilt de high die u ervan krijgt enorm van de gerookte variant. Als de lever de THC heeft afgebroken, komt het in de bloedbaan terecht. Daardoor kan het tot twee uur duren voor het effect van een edible voelbaar is

Hoe worden THC-edibles gemaakt?

Wietboter

Tegenwoordig worden edibles gemaakt met wietboter, hasjolie, wax, destillaat, shatter (geconcentreerde vorm van cannabinoïden) en skuff restanten.

THC-edibles met wietboter zijn over het algemeen minder krachtig dan die met concentraten zoals wax of shatter.

Edibles die destillaat bevatten zijn, wat betreft de hoeveelheid THC, vele malen sterker dan elk ander soort edible. De reden hiervan is dat destillaten circa 99% THC bevatten; voor andere concentraten is dat tussen 40% en 80%.

De status van edibles met THC in Amerika

De status van edibles met THC in Amerika

Om edibles met THC te mogen eten moet u in een staat wonen waar het medicinaal of recreatief gebruik van cannabis gelegaliseerd is.

Het doel van de consumptie, medicinaal of recreatief, bepaalt daarbij de maximale sterkte van de edibles die u legaal mag kopen.

In bijvoorbeeld de staat Colorado mogen volwassenen ouder dan 21 legaal edibles kopen die tot 100 milligram THC bevatten. Consumenten die edibles om medische redenen gebruiken, mogen edibles kopen die tot 800 milligram THC bevatten.