Albert Heijn is tegenwoordig al lang géén kruideniertje uit Zaandam meer, maar onderdeel van een internationaal opererend en beursgenoteerd Nederlands-Belgisch bedrijf. Dit bedrijf heet Ahold Delhaize. De onderneming is in 2016 ontstaan door een fusie van het Nederlandse supermarkt-concern Ahold en de Belgische Delhaize Groep.

De Albert Heijn, of nog korter gezegd AH of ‘Appie’, verkoopt ook CBD-olie en andere voedingssupplementen met cannabidiol (CBD). Het assortiment is beperkt en bestaat alleen uit CBD-olie en CBD-capsules. De verkoop gaat niet via de fysieke AH-supermarkten, maar via één van de drie ‘zusterondernemingen’.

Deze zusteronderneming, de Etos, is één van de grootste Nederlandse ketens van drogisterijen met fysieke 550 winkels en een webshop. Naast de Albert Heijn en Etos, behoren ook Gall&Gall en Bol.com tot deze internationale onderneming.

Albert Heijn CBD-producten

Het bedrijf dat de term “hamsteren” een nieuwe impuls heeft gegeven, verkoopt slechts een aantal merken. In totaal komen wij op de website van de AH één merk voedingssupplementen mét CBD, namelijk Lucovitaal. Van het merk Lucovitaal worden drie CBD-producten verkocht. Een CBD-olie en twee varianten CBD-capsules.

Daarnaast worden er ook enkele CBD-producten verkocht via de webshop van Etos van Jacob Hooy, Lucovitaal, Valdispert, Natural People, Montagne Jeunesse en SleepzZ. In totaal gaat het om 19 producten, van CBD-olie tot CBD-balsem.