Het Joodse geloof behoort met het Christendom en de Islam tot de drie bekendste wereldgodsdiensten. In Nederland wonen circa 40.000 Joden, zoals aanhangers van het Jodendom genoemd worden. Joden leven volgens religieuze wetten die in de heilige boeken van de Thora staan.

Cannabis in Israël

Israël is internationaal één van de voorlopers in wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van (medicinale) cannabis en de effecten van cannabidiol (CBD), tetrahydrocannabinol (THC) en andere werkzame stoffen (cannabinoïden) in de cannabisplant. De bekendste Israëlische onderzoeker is biochemicus prof. dr. Raphael Mechoulam waar ook een interessante documentaire over is gemaakt. Deze documentaire getiteld “The Scientist” is via YouTube te bekijken. Mechoulam wordt ook wel de “The Father of Cannabis Research” genoemd.

Het land kent ook het hoogste percentage recreatieve cannabisgebruikers — 27% in de leeftijdscategorie 18 tot en met 65 jaar rookt wel eens een jointje. Dit percentage is de afgelopen 8 jaar verviervoudigd.

Israël wordt steeds toleranter voor recreatieve cannabisgebruikers. Sinds vorig jaar is het in bezit hebben van maximaal 15 gram voor eigen gebruik niet meer strafbaar en wordt het gebruik van cannabis thuis gedoogd. Ook heeft het parlement de export van cannabis toegestaan. Het doel van Israël is om koploper te blijven in de wereld van “het groene goud”.

CBD-olie koosjer?

Wat betekent koosjer? Voedsel dat is goedgekeurd voor consumptie voor gelovige Joden wordt traditioneel koosjer genoemd. Dit eten is in overeenstemming met de kasjroet, de spijswetten in het Jodendom. Om als koosjer te worden gecertificeerd moeten alle grondstoffen die een producent gebruikt als koosjer zijn gecertificeerd. Dit betekent dat de grondstoffen niet afkomstig kunnen zijn van niet-koosjere bronnen en dat de apparatuur nooit gebruikt kan zijn voor niet-koosjere materialen.

MediHemp CBD-olie Puur 5% (10ml)

Volledig plantaardige CBD-olie die geproduceerd wordt in een hygiënische ruimte waar alleen hennep en andere koosjere plantaardige producten worden verwerkt kunnen als koosjer worden beschouwd. Het is dus raadzaam om CBD-olie van bekende merken te gebruiken die een professionele productiefaciliteit hebben. Deze merken laten hun producten namelijk ook door externe laboratoria onderzoeken. In onze webshop voldoen alle (Nederlandse) merken hieraan.

Het is belangrijk om te benoemen dat het Jodendom verschillende stromingen kent en er dus verschillende opvattingen bestaan. Mag je bijvoorbeeld ‘CBD-olie Raw‘ (ook bekend als ‘CBD-olie full spectrum’) met een laag percentage THC gebruiken of is THC in dit voedingssupplement helemaal verboden? In dat geval zou je alleen ‘CBD-olie Puur‘ koosjer zijn. Heel veel vragen dus waar nog geen overeenstemming is binnen het geloof.

Sommigen zeggen dat het gebruik van cannabis onafscheidelijk is van het Joodse geloof en dit in vele historische boeken staat omschreven.